Wat is lasergamen?

Laser gamen is een groepsactiviteit waarbij een groep kinderen op een door u zelf uitgezochte locatie een aktie spel spelen. De spelers proberen elkaar te raken door middel van een lasergun. De lasergun werkt met infrarood licht en is volledig ongevaarlijk en veilig. Er zijn diverse spannende spelvormen mogelijk, zowel voor jonge als oudere kinderen.

 

Het beste speel je een laser battle in een bos. Kinderen kunnen zich goed verstoppen en je bent niemand tot last. We kunnen u helpen met tips en speladviezen om uw kinderfeest tot een daverend succes te maken!

 

U kunt onze laserguns afhalen in Eck en Wiel, 10 km van Tiel. Wij richten ons op Midden Nederland en met name de regio Betuwe, Veluwe en omgeving.

 

U huurt al een set van 10 laserguns

vanaf € 50,-

De laserguns werken door middel van onschadelijke infraroodtechnologie waardoor er geen extra bescherming noodzakelijk is. Onze super lichtgewicht laserguns hebben een bereik tot ongeveer 10 meter.

 

Ze zijn geschikt voor binnen en buiten (mits het droog weer is).

In een teamspel worden de guns van de tegenstanders de doelwitten waarop je moet mikken. Een targetvest is dus niet nodig. Maximaal 4 teams met oneindig veel spelers.

Stoerfeest lasergeweer

Het Lasergeweer

Het geweer beschikt over talrijke geluids- en lichteffecten. De geweren hebben extra mogelijkheden ten opzichte van de laserpistolen. Dit geweer heeft een teller voor de munitie en een herlaad knop. Verder kan je een teamkleur kiezen, de vuurkracht instellen, het volume regelen en een tijdelijk schild activeren. Het lasergeweer heeft ook een weergave van het aantal levens.

Bij dit lasergeweer wordt een doelwit geleverd dat oplicht en geluid afspeelt als het geraakt wordt. In een laserspel worden de geweren en pistolen van de tegenstanders de doelwitten waarop je moet mikken. Verdere accessoires zoals een vest zijn dus niet nodig. Er zijn maximaal 4 teams mogelijk, elk team kan een onbeperkt aantal spelers hebben. De teams zijn herkenbaar door de kleur ingesteld op het geweer.

Speltips

Met de Laserguns kun je diverse spelvormen bedenken. Wij geven je een complete beschrijving van speltips mee. Bovendien hebben we de werking van de guns ook uitgebreid voor je beschreven. Hieronder enkele speltips:

Shoot'm all 

(wordt het meeste gespeeld)

 

Welk team wordt het minste geraakt door de andere teams en wint hierdoor het spel?

Welke speler wordt het minste geraakt door de andere spelers en wint hierdoor het spel?

 

Iedere speler krijgt 1 geweer in een bepaalde teamkleur (deze kleur is te herkennen aan de lampjes op het geweer die oplichten).

Elke speler begint het spel met 3 levensstreepjes. Deze lichtgevende streepjes in de eigen teamkleur bevinden zich aan de achterkant van de gun. Wanneer een speler tijdens het spel 2x wordt geraakt door een speler van een ander team, gaat er één levensstreepje van de speler af die werd geraakt. Wanneer een speler alle 3 levensstreepjes op heeft, heeft de speler een volledig leven verloren en kan de speler niet meer met het geweer schieten (het geweer gaat dan ook knipperen).

De speler moet nu terug naar de centrale basis (spelleider) waar de gun van de speler wordt 'herladen'. De speler kan nu weer verder spelen met 3 levensstreepjes. Op de scorekaart van de speler wordt wel één verloren leven aangekruist.

Welk team en welke speler heeft aan het einde in totaal de minste levens verloren? Aan dit spel wordt een bepaalde tijd verbonden.

Aangeraden wordt om korte potjes te spelen van maximaal 15 minuten. Hierdoor zal de spanningsboog des te hoger zijn. Zorg voor een eindsignaal wanneer de 15 minuten voorbij zijn.


Verover de vlag

Beide teams verstoppen op een van tevoren toegewezen terrein een vlag. Deze kan

bijvoorbeeld zelf gemaakt zijn.

Het doel van elk team is nu om de vlag van de andere team(s) te zoeken en mee te nemen naar hun eigen basis. Lukt dat, dan is het eerste veroverende team de winnaar van die spelronde en wordt het spel gereset.

Spelers die af zijn moeten eerst terugkeren naar hun eigen basis voordat zij verder mogen spelen. Dit geldt ook voor de drager van de veroverde vlag, de vlag wordt dan eerst teruggegeven aan het team waarvan de vlag veroverd is.

Zij zijn pas veilig wanneer de vlag bij hun eigen basis is gebracht. Kan makkelijker worden gemaakt door de vlaggen op een vaste locatie en in het zicht te plaatsen. Op deze manier hoeft deze niet eerst te worden gezocht.

Ook is het mogelijk om het ITS systeem te gebruiken als vlag of herstelpunt op de basis.


En verder nog . . . 

Flagball

Lijkt in de basis heel erg op Verover de vlag met als enige verschil dat er maar een enkele vlag in het spel is. Deze is geplaatst op een bekend en centraal punt. Het is aan de teams om de vlag zonder af te worden geschoten van dat punt naar hun basis te vervoeren. Lukt dit, dan wint dat team de spelronde.

 

Deathmatch

Twee teams strijden tegen elkaar totdat een van de teams volledig is uitgeschakeld. Het team waarvan nog mensen in leven zijn is het winnende team.

 

Beveilig de VIP

Een team verstopt zich in het veld. Het andere team heeft een VIP (very important person) aangewezen die naar de andere kant van het veld gebracht moet worden.

Deze moet goed beschermd worden want als de VIP dood is heeft de tegenpartij gewonnen. plaatsen. Op deze manier hoeft deze niet eerst te worden gezocht.

Ook is het mogelijk om het ITS systeem te gebruiken als vlag of herstelpunt op de basis.


Maak uw eigen uitnodiging!

 

Download onze sjabloon, print ze uit en maak uw eigen uitnodiging voor een stoer kinderfeest!

M.b.v. Acrobat reader kun je datum, plaats en naam direct op het pdf document invoeren. 

Download
Download hier een PDF om zelf een uitnodiging te maken
uitnodiging-laser.pdf
Adobe Acrobat document 648.8 KB